zondag 29 juni 2014

CAL 2014 - Week 20 - 21 - 22 - 23 - 24 - 25 - 26

Pfieuw, deze laatste week 7 weken van de CAL ingehaald. Ik ben dus weer bij! Ik zou wel eens moeten werken aan mijn fotograaf-kwaliteiten. Ik zie op de facebookgroep zoveel mooie foto's passeren met de deken mooi gedrapeerd, bij mij blijft het een beetje een saaie foto ;)


Het kleurengeheel maakt mij echt wel vrolijk, deze deken gaat echt prima staan in mijn woonkamer!


maandag 23 juni 2014

Hieperdepiep

Deze week ga ik proberen bij te geraken met de CAL-deken, want ik loop al 6 weken achter door mijn haaksels voor Urban Stitches.
Maar ik had nog iemand een verjaardagskaartje beloofd, dus dat heb ik vandaag nog in de rapte in mekaar geflanst. Het is geen groots kunstwerk, maar het is voor iemand die het verdient om in de bloemetjes gezet te worden en ik vond het wel toepasselijk.


Nu vlug terug aan de haak!

dinsdag 17 juni 2014

Zoem zoem

Op 21 juni doen we met Urban Stitches & Words een workshop bijtjes haken om meer bloemen en dus bijen te promoten in de stad.
Daarvoor haakte ik deze koninginnenbij:



Ze is 15 cm hoog. Het patroon haalde ik bij Kim Lapsley vandaan. Amigurumi zijn nog steeds niet mijn sterkste kant, maar ik vind het toch een leuk exemplaar.
Nu nog aan de slag voor wat werker-bijtjes. 

donderdag 12 juni 2014

Ik word gek van mezelf

Alweer een tijdje geleden dat ik nog een blogbericht plaatste. Dat is niet omdat ik niet meer gehaakt heb, integendeel, eerder omdat ik met veel te veel tegelijk bezig ben.

Een tijdje geleden leerde ik Urban Stitches & Words kennen via Facebook, een wildhaak/-breigroep uit Leuven. Ik vond het intrigerend wat ze deden, maar tegelijkertijd was ik niet 100% overtuigd of ik mij er wel bij wou aansluiten. Vooral omdat er zoveel goede doelen zijn waar je voor kan haken. Toch bleef het mij boeien en een paar weken geleden besloot ik toch eens te gaan piepen. Sindsdien ben ik helemaal 'hooked'. Het is een leuke bende en het voelt goed om ergens deel van uit te maken.

Foto: Anne-Martine Humblet

Foto: Anne-Martine Humblet
















Zo werden er zelfs grannies gehaakt voor een project van een wildhaakgroep in Portugal: internationale verbondenheid! Enige vereiste was dat ze blauw en wit moesten zijn, 20X20cm groot en de buitenste rand moest wit zijn. Ik slaagde er in om 2 grannies af te krijgen. De eerste kwam uit het boekje: 100 granny squares haken en heb ik gewoon wat groter gemaakt, de tweede heb ik zelf verzonnen. Veel moeten uithalen en opnieuw beginnen, allesbehalve perfect, maar ben er wel blij mee.




Ik ben benieuwd naar het totaalplaatje wat ze ervan gaan maken.

Via de freecyclegroep op Facebook vroeg een speelpleinwerking of iemand accessoires had om hun gekregen caravan te pimpen. Ze wilden er een retro-sfeertje aan geven. Ik stelde voor om een kussen te haken. Iemand gaf me een kussen en naaide er een hoesje rond, ik kocht wol en ging aan het haken. Dit is het resultaat:


Ik hoop dat deze mooi zal staan in hun caravan. 

Het moet niet gezegd dat er van de dekens niet veel in huis is gekomen zeker? Nu zet ik me eerst aan bloemetjes en bijtjes, nog een project van Urban Stitches, maar daarna moet ik me toch maar weer eens op de dekens concentreren, wil ik die dit jaar nog af krijgen.