dinsdag 29 april 2014

Toch 2 fotootjes van Levensloop

Zelf mijn fototoestel vergeten, maar via via toch enkele foto's gekregen.

Mijn heerlijke zoon:

Een indruk van het 'handwerkgedeelte' van ons standje.


De andere foto's deel ik liever niet, want niet iedereen verschijnt graag op het wereldwijde web.

maandag 28 april 2014

Levensloop Leuven

Eergisteren was het zover: Levensloop Leuven ging van start.  Het weer was ons gelukkig gunstig gezind. Afgezien van één bui zaterdagavond bleef het droog.
We verkochten met ons team  'Jij-Ik-Wij' wafels, rijstpap, cupcakes en 2 soorten croque monsieurs, koffie, thee en wat frisdrank. En daarnaast natuurlijk mijn haaksels die ik hier de voorbije weken postte, alsook handwerk van andere mensen (gehaakte uiltjes, genaaide tassen, papier zakdoekjes-cover, tabletcovers). Het eten en drinken ging vlot over de toonbank, het handwerk had iets minder succes.
Naar volgend jaar toe (als we nog meedoen, maar dat denk ik wel) ga ik het anders aanpakken, bv. door op voorhand een verkoopsmoment te organiseren. Nu heb ik echt geen zicht op wat er verkocht is en voor hoeveel (heb uiteindelijk enkel nog de pannenlappen over, dus als de rest niet uit één of andere zak komt, is het  volgens mij verkocht) en daar word ik eigenlijk niet vrolijk van.
Deze twee broches bijvoorbeeld werden verkocht voor 1.66 euro voor de 2. Daar is dus nauwelijks de prijs van het materiaal uit gehaald, laat staan het werk dat er in zat.

 



Gelukkig weet ik dat de persoon die de broches gekocht heeft het werk erachter apprecieert en dat ze ze met veel liefde zal adopteren, dat maakt toch al iets goed. Bedankt Ann!

Ik had graag een foto van ons kraampje gepost, maar natuurlijk was ik mijn fototoestel vergeten.

Hoeveel ons team verdient heeft, is nog niet gekend, maar globaal heeft Levensloop Leuven 147 671.10 euro verzameld voor de Stichting tegen Kanker, zeker niet slecht voor een eerste editie.

Nu ga ik eerst verder met de CAL-deken en met de deken voor mijn metekindje (nu 56 cm), maar vandaag zal het vooral bekomen zijn, want 36 uur wakker zijn (heb samen met mijn broer en 'stieftante' de nachtshift verzekerd) kruipt toch niet in je koude kleren. *geeuw*

maandag 21 april 2014

Bloemetjes

Volgende week is het zover: Levensloop! Ik ben nog een paar laatste dingen aan het afwerken.

Ik wilde een tijd geleden echt eens een african flower proberen, maar wist eigenlijk niet goed wat ik er mee aan moest. Ik heb er nu een geurhanger van gemaakt, gevuld met lavendel.


Verder nog een paar bloemenbroches:





Ik werk deze week nog een set pannenlappen af, maar daarna stop ik ermee denk ik. Ik heb namelijk nog maar 6 weken om de granny stripes deken voor mijn metekindje af te maken, dus dat wordt nog stevig doorhaken!




vrijdag 11 april 2014

CAL 2014 - Week 15

Deze week vrijaf, dus ik kon snel beginnen aan de opdracht van week 15. Al van in het begin liep het fout, ik moest 3 stokjes haken in de lossen van de vorige toer. Heu, lossen? Welke lossen? Al voor de tweede keer had ik blijkbaar dezelfde fout gemaakt in de laatste toer van het wiel (er is zo'n spreekwoord over een ezel...). Die toer dus maar uitgehaald en opnieuw gehaakt. En nog eens, en nog eens,... Concentratie bleek een probleem te zijn, dus de lossen miste ik nog regelmatig. Maar uiteindelijk kwam het goed.


Ik maakte vandaag ook nog de theelichtjeshouders af die ik maakte voor Levensloop. 

Ik heb eindelijk ontdekt hoe ik foto's van op de tablet op de laptop kan zetten, dus hier nog enkele kleine haaksels die jullie nog te goed hadden.

Boekenlegger:


Broche:


Labellohouder:


Vlinderbroche: 







dinsdag 8 april 2014

Filosoferen op toilet

Tijdens de kerstvakantie nam ik mijn gang en toilet onder handen. Vuile muren werden terug spierwit. Maar omdat wit maar wit is, zat ik met het idee om in het toilet toch een beetje kleur aan te brengen. Dat is er vandaag eindelijk van gekomen. Een likje groen met daarop spreuken die ik via 2dehands.be gekocht had.

Ik had ze mooi uitgelegd, maar tegen dat ze tegen de muur hingen, bleken ze toch niet zo goed gepositioneerd. Twee opties: of opnieuw beginnen, maar dan met een hele hoop ongebruikte gaten in de muur zitten. Of aanvullen met andere spreuken. Ik ga maar voor de tweede optie. Deze zomer ga ik dus op rommelmarktjes uitkijken naar andere tegeltjes.


Ze bevatten volgende wijsheden: van links naar rechts en van boven naar beneden:
  • In het land des levens zingt ieder zijn eigen lied.
  • Geluk is niett te koop
  • Met stenen bouwt men een huis, met liefde een thuis.
  • Bedenk dat een ander anders is.
  • Spaar geen problemen.
  • Tel wat je hebt, niet wat je mist.




De gang smukte ik op met een kadertje uit het huis van moemoe, die vorig jaar stierf. Zo gaan mijn gedachten naar haar uit telkens ik er passeer.



CAL 2014 - week 14

Mijn deken is weer bijgewerkt. Wel jammer dat sommige steken aan de verkeerde kant komen te liggen. Dat was zo met de zigzag (dat heb ik toen zelf opgelost door 2 rijen vasten toe te voegen) en nu weer met het wiel. Deze keer heb ik het maar zo gelaten.


Ook nog een vogeltje dat al een tijdje af is, maar waar ik nog geen foto van had. Er zijn er nog een groene en een blauwe in de maak, maar ik zie een beetje op tegen de afwerking, dus die blijven een work-in-progress.


Deze foto is getrokken in mijn 'vernieuwde' veranda. In mijn vorige post liet ik foto's zien van mijn beschimmelde muren, nu ziet de veranda er veel frisser uit. Enkele voor-en-na foto's:




Nu nog een deftige kast vinden waar ik al het keukenmateriaal in kwijt kan, zodat dat gammel kastje en dat boekenrek weg kunnen. En wie weet kan ik er dan wel een gezellige zomer-haakkamer van maken? 

Mag ik ook even jullie aandacht vestigen op de nieuwe header van mijn blog? Zelf kan ik absoluut niet overweg met fotobewerkingsprogramma's, dus lanceerde ik een oproepje op een freecycle groep of iemand voor mij een header wou maken. Een zeker Mattias Durnez wou wel een poging wagen en dit is het resultaat. Ik vind het vooral knap hoe hij die haaknaald erin verwerkt heeft met die draad die er rond draait. Bedankt Mattias!