zondag 30 maart 2014

CAL 2014 - Week 13

Deze keer braaf op tijd mijn huiswerk gemaakt, terug de stersteek. Ik vind hem eenmaal je hem doorhebt heel gemakkelijk, dus ik begrijp niet goed waarom anderen er zo mee zitten sukkelen.
Ik ben wel blij met het kleurverloop, wat vinden jullie ervan?

Nu maar weer verder met een ander, minder mooi kleurverloop, namelijk de schimmel van mijn muren krijgen:



Heel wat minder leuke opgave moet ik zeggen...


woensdag 26 maart 2014

CAL 2014 - Week 10-11-12 + kleine haaksels

Eindelijk nog eens een berichtje! Ik heb niet stilgezeten, maar de tijd om te bloggen schoot ervan over.
De bobbels die ik in een vorig berichtje postte, staken mij echt tegen, dus ik heb ze toch opnieuw gedaan met voor en na de rij bobbels een rij vasten. Ze komen nu veel beter tot hun recht.
Van de zigzagsteek kwam de achterkant aan de voorkant van de deken te liggen. Blijkbaar een gekend probleem, maar aangezien ik weer enkele weken achterliep, had ik dat niet op voorhand gezien. Die ben ik dus ook een paar keer opnieuw begonnen.
Vandaag eindelijk bijgewerkt geraakt. Niet evident, want vanmorgen heb ik mijn haag gesnoeid en auw, wat doen mijn onderarmen zeer!
Maar ik ben heel tevreden over het resultaat tot nu toe. Aan de zijkanten trekt het allemaal wel wat scheef, maar het is tenslotte mijn eerste grote project, dus ik leer er maar mee leven ;)


Ik heb me intussen een tablet aangeschaft en heb daar wat foto's proberen maken, maar echt vlot kan ik er nog niet mee overweg. Er zijn dus nog enkele projectjes af waar ik nog geen foto van heb.
Hier toch nog verschillende projecten die ik nog niet geblogd had:










Zo, dat was het voor deze keer. Hopelijk snel meer!

donderdag 6 maart 2014

CAL 2014 - Week 7-8-9



En toen liep ik ineens drie weken achter met de CAL! Op zich geen ramp natuurlijk, maar ik vind juist het 'samen' haken zo leuk aan het hele concept, dus ik wilde toch terug bij geraken.
En dat is gelukt. De bobbels bobbelen niet zo hard als ik het zou willen (heb nochtans 5 stokjes gehaakt ipv 4), en dat je die gele draad erdoor ziet lopen, bevalt me ook niet erg, maar ik ben te lui om ze stuk per stuk af te werken.
Over de kleuren ben ik wel heel tevreden, het begint er goed uit te zien vind ik!


Verder maakte ik enkele kleine haaksels af, maar foto's trekken bij kunstlicht is niet zo gemakkelijk, dus die zal ik in een volgend blogbericht tonen.