zondag 16 februari 2014

Onderzetters

Deze week 2 setjes onderzetters afgewerkt.
De eerste is onderzetter 1893 waarvoor ik het patroon op de blog van Karin aan de haak heb gevolgd. Met deze onderzetters was ik al een tijdje geleden begonnen, maar pas vandaag heb ik de laatste afgewerkt. Ze zijn gehaakt met scheepjeskatoen.


De tweede vond ik op de site van Haak maar raak


Waarschijnlijk ga ik beide onderleggers nog wel in andere kleuren maken ook, al heb ik nog veel andere leuke onderleggers-ideetjes gevonden, dus het hangt er een beetje van af of ik er nog tijd voor kan vinden.




zondag 9 februari 2014

CAL 2014 - Week 5 en 6 + kleine haaksels

Vorige week was de CAL ervan overgeschoten, dus haakte ik gisteren 2 weken na elkaar. In één rij had ik een steek te veel, dus wat gefoefeld dat het terug uitkwam, had ik er na de laatste rij ineens 1 te kort. Vraag me niet hoe ik dat gedaan heb. Ik foefel volgende week wel weer, had geen zin om het helemaal weer uit te halen. De stersteek vond ik leuk om te doen, maar ik denk dat hij in katoen wel mooier uitkomt dan in acryl.


Verder heb ik de rest van de week wat kleine dingen zitten uitproberen, het ene al wat beter gelukt als het andere. Die zijn voor de verkoop voor het goede doel.
Ik was eerst op zoek gegaan naar sleutelhangers voor jongens en probeerde een angry bird te maken. Hoewel het resultaat me niet helemaal tegen viel, vond ik het maken zelf niet zo leuk. Het zal dus waarschijnlijk bij 1 angry bird blijven. Deze ga ik cadeau doen aan de zoons van een vriendin, want voor de verkoop vind ik hem niet goed genoeg afgewerkt.


 Het patroontje haalde ik hier vandaan. Dat exemplaar heeft nog een staart ook, maar die wou niet lukken, dus die liet ik achterwege.

Deze 2 haalden het wel voor de verkoop:



Deze komen uit het boekje 'Kleurrijke cadeautjes haken' van Margriet de Muinck. Ik heb het momenteel uitgeleend in de bib, maar overweeg wel om het mij aan te schaffen.
Snel meer!


zaterdag 1 februari 2014

Haken voor het goede doel


Eind april gaat er hier in de buurt een Levensloop door, een feestelijk evenement voor alle leeftijden. Het draait helemaal rond solidariteit en fondsenwerving voor de strijd tegen kanker. Het gemeenschapsleven van een stad of gemeente komt gedurende 24u samen om:
  • mensen die kanker overleefden of er nog tegen vechten in de bloemetjes te zetten en hen tevieren;
  • mensen die aan kanker overleden zijn of er nog tegen vechten te eren;
  • als gemeenschap op te staan en samen de strijd op te nemen tegen kanker
(Bron: http://www.levensloop.be)

In mijn familie zijn er al verschillende mensen overleden aan kanker, dus toen mijn moeder kwam vragen of ik wou deelnemen aan hun team, moest ik daar geen twee keer over nadenken. Ik ga meelopen in de estafetteloop, maar blijkbaar kan je ook dingen verkopen t.v.v. de Stichting tegen Kanker. 
Ik ga dus de komende weken aan de slag om kleine spulletjes te haken en juwelen te maken om te verkopen voor het goede doel.

Vandaag omhaakte ik al een lege bokaal volgens een patroon van Creathea. Ik gebruikte hiervoor scheepjeskatoen dat ik jaren geleden gekocht had om een trui te haken, maar dat is er nooit van gekomen. Nu nog eens nadenken hoeveel ik voor zoiets kan vragen. En mijn zoontje alle dagen appelmoes geven voor de lege bokalen hahaha.


Mijn eigen projecten zullen dus even aan de kant gelegd worden, al haak ik wel gewoon verder aan de CAL-deken. Maar de Hitchin' a ride-sjaal waar ik aan begonnen was, zal waarschijnlijk moeten wachten. Desnoods is hij pas af tegen volgende herfst, het zijn toch voornamelijk herfstkleuren.