dinsdag 31 december 2013

Kerstcadeautje

Enkele dagen geleden was het kerstfeestje bij mijn moeder. Van mijn stiefzus kreeg ik het boek 'Maak je eigen beanie' cadeau, geschreven door Marike Doedens en Marleen Van Der pas. Het boek bevat verschillende modellen van mutsen, gehaakt of gebreid. In mijn ogen is de titel niet helemaal correct gekozen, want zeker niet alle modelletjes in dit boek zijn beanies.
Voor de beginners (zoals ik dus) worden de beginselen van het haken en breien uitgelegd, handig!
Er staat een supercoole mohawk muts in, die ik super zou vinden voor mijn zoontje. Helaas houdt hij niet van grappige kledij, dus ik zal een ander slachtoffer moeten zoeken. Maar deze muts komt zeker op mijn to do-lijstje, evenals enkele andere modelletjes uit het boek.


Ik ben een blije vrouw! Met een chronisch gebrek aan tijd weliswaar ;)

vrijdag 27 december 2013

Kleine knutsels

Enkele jaren geleden kreeg ik van mijn vriendin een kadertje met een foto van mijn zoontje in en een klavertje vier. Het was hem echt om het klavertje vier te doen, want de kader op zich stelde niet veel voor. Die heb ik nu gepimpt met kurk, en er een fotocollage van mijn zoontje ingestoken die ik van mijn broer had gekregen. Het klavertje vier werd vanzelfsprekend behouden!


Aan de achterkant bevestigde ik een lipje van een colablikje om het kadertje aan de muur te kunnen hangen.


Ik ontdekte ook washi-tape en kocht om te beginnen 2 rolletjes bij Kousen en Karton. Hiermee maakte ik theelichthouders van lege bokalen en uitnodigingen voor het verjaardagsfeestje van mijn zoontje.



Leuk resultaat met eenvoudige middelen!


Eerste haaksels en breisels

Via Craftastic Sundays kwam ik op het idee van een 'arm knitting scarf', een sjaal die je breit zonder priemen, maar met je armen. Op een half uur zou hij klaar moeten zijn. Ik had echter nog nooit gebreid, dus vooraleer het opzetten lukte, was ik toch al gauw een paar uur verder. Maar I did it!


En omdat de wol nog niet op was, haakte ik er nog een muts bij. Pure improvisatie, allereerste haakwerk en dat is eraan te zien ook, maar ze is draagbaar en dat is wat telt.

Toen ik mijn grootmoeder vertelde dat ik aan het breien en haken geslagen was, kreeg ik een hoop wol die nog bij haar in de kelder lag, alsook enkele priemen en haaknaalden. Superenthousiast was ik! Ik ging dus meteen aan de slag met een cactus (groene garen van de Wibra, rode van mijn grootmoeder):


Ik denk dat die mijn bureau mag gaan sieren. Daar komt weinig daglicht binnen, dus zo'n nepcactus is ideaal.

Tot slot haakte ik ook nog een gsm-hoesje. Ook duidelijk te zien dat het door een beginner gedaan is, maar je moet ergens beginnen he!


Nu werk ik aan een shopper (schoudertas) van sokkenwol van mijn grootmoeder. Al zal die binnenkort op de tweede plaats komen, want ik ga eerst voor de deken van de CAL.



CAL 2014

De laatste tijd liggen de kralen stil. Buiten hier en daar een paar oorbellen komt er niet veel van in huis. Ik heb echter wel een nieuwe verslaving opgelopen, nl. haken en breien.
En aangezien er bij mij een hoekje af is, heb ik besloten om meteen mee te doen aan een groots project, nl. de crochet-along 2014, kortweg CAL2014.
Bijna een jaar lang wordt er wekelijks een deeltje patroon vrijgegeven, en kan je weer een stukje verder met je deken. Dit zou het eindresultaat moeten worden:



Zelf ga ik wel voor donkerdere kleuren, van zodra ik ze ontvangen heb, zal ik hier een fotootje posten.
Als beginnend haakster hoop ik maar dat ik dit project tot een goed einde ga kunnen brengen, want het is meteen wel heel groots. Maar ik heb er zin in!
3 januari gaat de CAL van start!