zaterdag 17 november 2012

Turks gehaakte miraclebeads

 
Deze ketting is turks gehaakt met miracle beads en rocailles 15/0. Miracle beads zijn kunststof kralen met een 3D-effect. Het lijkt wel alsof er een kraal in een kraal zit. Het is dan ook niet eenvoudig om deze kralen te fotograferen, want naargelang de lichtinval krijg je telkens een heel ander effect. Persoonlijk vind ik deze haaktechniek veel beter geslaagd met deze kralen dan met buisjeskralen (zie eerder blogbericht). Ik ben dan ook blij dat ik het nog eens geprobeerd heb.
 
Van zodra mijn collega haar polslengte doorgeeft, begin ik aan een anemone-armband voor haar. En verder ben ik ook nog bezig met een gehaakte ketting, een driehoekjesketting en een ketting met herrinboneschakels. Hou deze blog in het oog dus!
 
Ik heb een paar keer de vraag gekregen hoe turks haken in zijn werk gaat. Ik heb de techniek aangeleerd via dit filmpje op YouTube. Het is turks gesproken (althans, dat denk ik toch), maar het filmpje spreekt voor zich. Het oprijgen is een heel werkje, maar eenmaal aan het haken, gaat het echt snel en het resultaat is heel leuk.

vrijdag 2 november 2012

Blauwe goudsteen cabochon

Voor deze ketting heb ik een blauwe goudsteen omkraald met rocailles 11/0 en 15/0. De ketting heb ik erg eenvoudig gehouden, met kralen van blauwe goudsteen en dezelfde rocailles als diegene die ik voor de hanger gebruikt heb.

Op het internet vond ik volgende beschrijving over blauwe goudsteen: Over de werking van deze steen zijn de meningen verdeeld, aangezien deze steen door mensenhanden is vervaardigd. De steen bestaat uit glas met koperinsluitsels. Het koper kan een werking hebben op het menselijk lichaam. Hier kan men bijvoorbeeld denken aan het schenken van warmte en vitaliteit, brengt energie, innerlijke kracht en een positieve kijk op dingen.Steen van wijsheid, leert ons dat wat er ook gebeurt er toch licht in de duisternis zal zijn, geeft extra energie, helpt bij psychosomatische ziekten, voor het overwinnen van ziekten zoals anorexia en boulemie, bij ziekten van de keel zoals amandelontsteking en angina. Deze steen kan veel verlichting en genezing brengen. (Bron: Satori Home)

Nu moet ik eerlijk toegeven dat ik niet zo in de werking van stenen geloof, maar het is wel interessant om lezen.